Ga naar de inhoud

Creditcard vergelijken

Binnen 2 minuten de juiste creditcard gevonden

Alle creditcards

✓ Beste creditcard vergelijken
✓ Alle creditcards in één overzicht

Top 10 creditcards

✓ Top 10 creditcards vergelijken
✓ Meest gekozen creditcards

Prepaid creditcards

✓ Prepaid creditcards vergelijken
✓ Onbeperkt zelf opwaarderen

Visa World Card

★★★★★  9.3/10 (Populairste Visa)

De voordelen:
   Eerste jaar gratis
  Wereldwijd geaccepteerd 
  Aankopen 180 dagen verzekerd
   Inclusief aanvullende reisverzekeringen

Jaarlijkse bijdrage

€36,50

Voordelen van een creditcard

Meest gekozen creditcards

Wil je direct een goede creditcard aanvragen? Kies dan één van de 3 meest gekozen creditcards. Deze worden het meest gekozen en zijn al met al erg goede creditcards.

Visa World Card

 • 1e jaar gratis
 • €36,60 per jaar
 • 180 dagen verzekering

Matercard Classic

 • 1e jaar gratis
 • €20 per jaar
 • 180 dagen verzekering

Flying Blue American Express

 • 1e jaar gratis + 2500 Miles
 • €75 per jaar
 • Punten Sparen

Wil je een creditcard aanvragen?

Wij helpen je gratis met het kiezen van de juiste creditcard. Alle creditcards in één overzicht. Wij vergelijken vrijwel alle creditcards. Vraag gemakkelijk zelf online aan. Vergelijk en vraag eenvoudig een creditcard aan.

Populairste creditcard aanbieders

Visa creditcards

✓ Met Visa betaal je wereldwijd
✓ Alle Visa creditcard vergelijken

Mastercard creditcards

✓ Met Mastercard betaal je wereldwijd
✓ Vergelijk populaire Mastercards

Amex creditcards

✓ Veilig betalen + sparen voor geschenken
✓ Alle American Express cards vergelijken

Creditcard vergelijken

Een creditcard kan in verschillende situaties ontzettend handig zijn, maar om de beste voordelen van zo’n kaart te kunnen ervaren, is het van belang een kaart te kiezen die goed bij uw wensen en financiële situatie aansluit. De beste manier om uit te vinden welke creditcard het beste bij u past, is door verschillende soorten  creditcards van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Hierbij is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, waaronder:

 • Kosten
 • Bestedingslimiet
 • Extra’s
 • Verzekeringen
 • Spaarprogramma’s

In Nederland zijn er praktisch gezien drie soorten creditcards: de MasterCard, Visa Card en American Express (ook wel AMEX genoemd). Wij helpen u daar graag bij. Daarom vergelijken we verschillende creditcards en prepaid cards op deze pagina. Hiermee heeft u een compleet overzicht om uw keuze te maken.

Waarop moet u letten bij creditcards vergelijken?

Bij de aanschaf van een creditcard is het belangrijk om van te voren de verschillende opties in creditcards en prepaid cards met elkaar te vergelijken om zo de juiste keuze te kunnen maken. Bij die vergelijking zijn er een aantal dingen waar u op moet letten om te kunnen bepalen of de kaart bij uw wensen en financiële situatie past. Zo kunt u letten op de volgende punten:

 • Bestedingslimiet
 • Doeleind Prive/zakelijk/reizen
 • Inkomenseis
 • Voorwaarden
 • Rente
 • Inbegrepen verzekeringen
 • Creditcardmaatschappij: Visa, Mastercard, American Express, etc.
 • Cadeaus, spaarprogrammas en extra’s

 

Wat is een creditcard?

Simpel gezien is een creditcard niets minder dan een plastic pas waarmee u overal kunt betalen. Alle aankopen die u met een creditcard doet, betaalt u pas aan het einde van de maand weer terug. In vele landen is een creditcard het meest gekozen betaalmiddel. In Nederland daarentegen heeft lang niet iedereen een creditcard, omdat we hier gewend zijn aan de pinpas maar gezien de vele mogelijkheden en gemakken van creditcards wordt het gebruik ervan steeds populairder. Tegenwoordig hebben zelfs meer dan 6,5 miljoen Nederlands naast hun gebruikelijke pinpas ook een creditcard in hun portemonnee. Met name voor uitgaven als vakanties, het huren van auto’s en hotelboekingen. Daarnaast profiteert u altijd van aflevergarantie en een aankoopverzekering.

Het grootste verschil tussen een pinpas en een creditcard is dat u bij een pinpas het bedrag direct wordt afgeschreven en u bij een creditcard achteraf betaalt. U kunt ervoor kiezen om dit bedrag handmatig over te boeken of automatisch af te laten schrijven. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. U betaalt alleen rente wanneer u ervoor kiest om in termijnen te betalen.

Handig aan een creditcard is dat u er wereldwijd mee kunt betalen en uw betaling uit kunt stellen naar een moment wanneer het u uitkomt. Daarnaast gaat een creditcard vaak gepaard met leuke extra’s, zoals spaaracties en cadeaus.


Waarvoor heeft u een creditcard nodig?

Een creditcard is om verschillende redenen handig en gemakkelijk. Sommige mensen zien een creditcard als een veroorzaker van schulden, maar niets is minder waar. Als u verstandig met een creditcard omgaat, is het een veelzijdig betaalmiddel dat in veel verschillende situaties erg goed van pas komt, zoals in de volgende situaties:

Betalen in het buitenland

Een creditcard is een betaalmiddel waarmee u wereldwijd kunt betalen. Dat is erg handig wanneer u op reis bent. Met name buiten Europa. Daar kunt u uw Nederlandse betaalpas vaak niet overal gebruiken.

Wanneer u in het buitenland betaalt, worden er geen extra kosten in rekening gebracht wanneer u betaalt in euro’s. Als u betaalt in een vreemde munt, brengt dat vaak een opslag van 1,5% tot 2,5% met zich mee op de normale wisselkoers. Dit is een element om rekening mee te houden in uw keuze voor de creditcard. Het is slim om een creditcard met een lagere koersopslag te kiezen wanneer u verwacht veel te betalen in vreemde valuta in het buitenland.

Boekingen en reserveringen

Ook voor het online boeken van bijvoorbeeld vliegtickets, huren van auto’s en reserveren van hotelkamers kan een creditcard handig zijn. Een creditcard is namelijk ideaal om de borg mee te betalen en u bent altijd verzekerd.

Bij het tanken

Ook wanneer u wilt tanken over de grens profiteert u van voordeel met een creditcard op zak. Bij veel tankstations kunt u namelijk direct betalen met uw creditcard. Hiervoor is niet eens een bemand tankstation nodig. Het enige wat u hoeft te doen, is uw kaart in de automaat steken, uw pincode in te toetsen, de slang te pakken en te tanken.

Parkeren en tol betalen

Op internationale tolwegen heeft u met een creditcard toegang tot poortjes met kortere wachttijden en kunt u sneller betalen dan met een normale betaalpas. Hetzelfde principe geldt voor moderne parkeerterreinen.

Hetzelfde principe van alleen even insteken is van toepassing op veel moderne parkeerterreinen. U checkt in en uit met uw creditcard. Het afgeschreven bedrag ziet u terug op uw maandafrekening.

Online aankopen doen

Niet alleen is het afrekenen van uw online aankopen met een creditcard gemakkelijk, ook is met een creditcardbetaling uw online bestelling direct verzekerd.  Zo krijgt u bijvoorbeeld uw geld terug wanneer het product niet geleverd wordt en bent u verzekerd tegen diefstal en schade.

Bekende voordelen

Verder zijn er nog veel bekende voordelen. Zo heeft u altijd geld achter de hand in noodsituaties, kunt u de aanschaf van dure spullen spreiden en kunt u gemakkelijk uitgaven scheiden waarmee u het overzicht behoudt.


Welke creditcards zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten creditcards, welke elk hun eigen voordelen en kenmerken hebben. Al deze creditcards zijn in Nederland grofweg onder te verdelen in drie verschillende soorten: MasterCard, Visa Card en American Express (ook wel Amex genoemd). Deze laatste is niet erg groot in Nederland, omdat hij in veel webwinkels niet wordt geaccepteerd.

In Nederland kennen we grofweg drie soorten creditcards: Visa Card, MasterCard en American Express (AmEx). Die laatste heeft een relatief klein marktaandeel en is vooral in Amerika populair. American Express wordt door veel Nederlandse webwinkels niet geaccepteerd.

De overige twee, Visa en MasterCard worden door International Card Services, afgekort ICS. Zij verwerken alle creditcard betalingen voor banken en organisaties die creditcards aanbieden, zoals de ABN Amro en ANWB.

Tussen de twee aanbieders zijn vrij weinig verschillen, maar als we dan een verschil moeten noemen, is de wereldwijde dekking van Visa wel een goede. Zelfs in gebieden met weinig toeristen kan een Visa creditcard gebruikt worden.

De andere verschillen zitten niet in de creditcard organisaties, maar met name in de organisatie die de creditcard aanbiedt. Zo bieden de verschillende banken en organisaties andere voordelen. Bij sommige banken is het bijvoorbeeld mogelijk om uw creditcard direct aan uw bankrekening te koppelen. Andere banken en organisaties bieden bankonafhankelijke creditcards aan waarbij u uw kaart aan elke willekeurige rekening kunt koppelen. Daarnaast kan er onderscheid gemaakt worden tussen klassieke creditcards met krediet en prepaid creditcards zonder krediet.

Hoe kiest u een creditcard?

Gezien de vele creditcards op de markt kunt u er gelukkig altijd wel een vinden die bij u past. Of u nu het liefst een goedkope creditcard wilt met weinig gedoe of juist een dure met veel extra services en verzekeringen: de keuze is reuze. Daarnaast heeft u altijd een zekerheid: u kunt met iedere creditcard in dezelfde winkels betalen in Nederland. Behalve in het geval van American Express. Deze wordt in Nederland soms geweigerd. Daartegenover staat wel dat deze creditcard aanbieder uitstekende service biedt en goede (aankoop)verzekeringen heeft.

Het verschil in de tientallen soorten creditcards zit hem met name in de privileges, zoals extra’s, spaarprogramma’s, verzekeringen en hogere uitgavenlimieten.

Om de keuze wat gemakkelijker te maken, kunt u voor een creditcard kiezen bij de bank waar u klant van bent. Het enige nadeel hieraan is, is dat wanneer u van bank verandert u ook uw creditcard kwijt bent. Daarnaast zijn de mogelijkheden en extra’s van een creditcard bij een bank vaak minder.

Een andere optie is een bankonafhankelijke creditcard. Dit zijn onder andere de Mastercard Classic, Visa World Card, Holland Visa en alle kaarten van American Express.

Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een prepaidkaart. Dit is met name een goede keuze wanneer u online wilt betalen bij webwinkels, maar geen schuld op wil bouwen. Let wel op: hiermee kunt u doorgaans geen auto huren of hotel reserveren.

De beste manier om een creditcard uit te kiezen, verloopt in 3 eenvoudige stappen:

 
Stap 1. Bepaal welk type creditcard u nodig heeft: een krediet of prepaid kaart.
Stap 2. Beperk u keuze door naar de specificaties en functies te kijken en kies er een aantal die bij uw wensen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel u reist, welke verzekeringen u nodig heeft en wat een bestedingslimiet is dat bij uw wensen past.
Stap 3. Vraag de kaart aan die voor u het meest geschikt is.

 

Wat is de beste creditcard?

Helaas is het niet mogelijk om eenduidig aan te geven welke creditcard het ‘beste’ is, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren en echt in verband staat met uw persoonlijke situatie. Zo zijn er creditcards die handig zijn voor personen die veel reizen, speciale creditcards voor ondernemers en kaarten die bijvoorbeeld voorrang bieden bij concerten. Daarom is het belangrijk om goed te bepalen welke aspecten voor u belangrijk zijn. Op deze pagina helpen we u daar een handje mee door de  belangrijkste voor- en nadelen en specificaties van de verschillende creditcards overzichtelijk op een rij te zetten. Daarnaast kunt u kijken op onze Top 10 beste creditcard pagina. Hier staat onze selectie van de beste creditcards op een rij. Ook hebben wij de beste crypto creditcards voor u geselecteerd.

Wat kost een creditcard?

De prijs van een creditcard kan behoorlijk variëren. Zo zijn er creditcards die starten met een jaarbijdrage van €15,- maar dit kan oplopen tot zelfs meer dan €100,-. Vaak geldt: hoe meer u jaarlijks betaalt voor de creditcard, hoe hoger het bestedingslimiet is, hoe meer extra’s u krijg en hoe langer uw aankopen verzekerd zijn.

Naast de jaarlijkse kosten zijn er soms ook nog andere kosten aan uw creditcard verbonden. Deze kosten variëren per creditcard. Zo betaalt u in eurolanden soms extra wanneer u in andere valuta betaalt of wanneer u geld opneemt. Daarnaast moet u soms ook rente betalen over het uitstaande saldo op uw kaart, maar wanneer u elke maand netjes op tijd aflost, hoeft dit niet.

Bent u benieuwd naar de kosten van alle afzonderlijke creditcards? Deze kunt u vinden op de creditcard aanvragen pagina. Hier kunt u per creditcard zien wat de kosten, kenmerken en voorwaarden zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een creditcard?

Iedere creditcard heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Om de beste vergelijking te kunnen maken, verwijzen we u door naar onze creditcard aanvragen pagina. Hieronder schetsen we een aantal algemene voor- en nadelen voor u.

Voordelen van Creditcards:

 • Wereldwijde betaalmogelijkheid.
 • Veilig online betalen
 • Uitgesteld betalen zonder extra kosten
 • Flexibel aflossen en de mogelijkheid om in delen te betalen
 • Gemakkelijk op vakantie om een auto te huren of hotelkamer te reserveren
 • Altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met de klantenservice
 • Vaak extra’s, zoals spaarsystemen en voorrang op sky lounges en concerten
 • Mogelijkheid om veilig, contactloos te betalen aan de kassa

Nadelen van Creditcards:

 • Er zijn jaarlijkse kosten verbonden aan het hebben van een creditcard
 • Aan het opnemen van geld zijn hoge kosten verbonden
 • Als u niet maandelijks aan de aflossing voldoet, betaalt u rente
 • Misbruik van een creditcard ligt altijd op de loer. Gelukkig helpt de uitgever van uw creditcard om fraude te voorkomen en verhelpen.


Creditcard aanbieders

In Nederland kennen we veel verschillende creditcard aanbieders. De bekendste zijn grote banken, zoals ING, ABN Amro en Rabobank. Daarnaast hebben we nog de creditcardmaatschappijen, zoals American Express (AMEX), Mastercard, Visa en ANWB. Elke aanbieder biedt minstens 3 kaarten aan, vaak ik in de vorm van simpel (basic) tot uitgebreid (gold).

Hieronder vindt u alle creditcardaanbieders op een rij:

Grootbanken

 • ING
 • Rabobank
 • ABN Amro

Creditcardmaatschappijen


Liever Prepaid creditcard?

Wanneer u niet voor hoge kosten wilt komen te staan en wilt voorkomen dat u een schuld opbouwt, maar wel online wilt betalen met een creditcard is een prepaidkaart een goede optie.

Voor meer informatie over prepaid creditcards kunt u terecht op onze Prepaid Creditcards pagina. Hier vindt u per kaart wart de kosten, kenmerken en voorwaarden zijn.

Direct creditcard vergelijken?

Binnen 2 minuten een creditcard aanvragen

Creditcard informatie