Ga naar de inhoud

Crypto Credit Card

Binnen 2 minuten de beste crypto creditcard aanvragen.

Crypto.com Visa card

★★★★★  9.1/10  

Beste crypto card, crypto creditcard, beste bitcoin card, bitcoin creditcard, crypto debit card
Beste crypto card, crypto creditcard, crypto credit cards, crypto debet cards, beste bitcoin card, crypto com visa card

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

Cashback Tot 5%

Binance Crypto Card

★★★★★  9.1/10

Beste crypto card, crypto creditcard, beste bitcoin card, bitcoin creditcard, crypto debit card
Beste crypto creditcard, crypto card, crypto credit cards, crypto debet cards, beste bitcoin creditcard, binance card, binance creditcard

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

CashbackTot 8%

★★★★★  9.1/10

Beste crypto card, crypto creditcard, beste bitcoin card, bitcoin creditcard, crypto debit card

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

CashbackTot 2%

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

CashbackTot 1%

Wirex Crypto Card

★★★★★  9.1/10

Beste crypto creditcard, crypto card, crypto credit cards, crypto debet cards, beste bitcoin credit card, Wirex card

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

CashbackTot 1.5%

Veel gestelde vragen over Crypto Cards

Een crypto card of Bitcoin card is een handige manier om geld te verdienen met het geld dat u uitgeeft. Zo’n kaart is makkelijk te gebruiken voor mensen die al enthousiast handelen in crypto currency, maar ook voor nieuwelingen in de markt. Als u nog niet bent begonnen met beleggen in crypto, kunt u er met een crypto creditcard op een risicovrije manier mee starten. Wanneer u al bent begonnen met beleggen, is het een goede manier om uw portefeuille aan te vullen. Op deze pagina leggen we u alles uit over dit type creditcards, hebben we het over de voor- en nadelen en geven we een overzicht van de beste crypto cards.

Een crypto creditcard (ook wel Bitcoin card genoemd) is een creditcard die u kunt gebruiken om crytpocurrency uit te geven en crypto beloningen te ontvangen. Cryptocurrencies zijn digitale valuta. Er bestaan zo’n 4.000 verschillende soorten valuta’s. De meest bekende variant is de Bitcoin, welke in 2009 werd gelanceerd, maar ook de andere valuta worden steeds populairder. De digitale valuta kunnen worden uitgegeven, maar worden vaak ook behandeld als investeringen. De waarde van cyrptocurrencies zijn uitermate bewegelijk.

In principe werkt een crypto credit card nagenoeg hetzelfde als een normale creditcard. Het voornaamste verschil is dat u in crypto coins terugbetaald. Ook de eventuele beloningen die u krijgt, zijn in de vorm van cryptocurrencies. Wanneer u de creditcard gebruikt, betaalt u niet rechtstreeks in cryptocurrencies, maar wordt uw digitale vermogen eerst omgezet in uw lokale valuta en vervolgens naar de winkelier gestuurd.

De twee grootste uitgevers van de Crypto creditcards zijn Visa en Mastercard. U ontvangt pas een creditcard van een cryptobedrijf wanneer zij een licentie hebben ontvangen van een van deze uitgevers. Wanneer u de kaart heeft ontvangen, kan deze worden gebruikt in elke (online) winkel die Visa- of Mastercard betalingen ondersteunt. 

Een crypto credit card werkt vrijwel hetzelfde als een normale creditcard, zoals u deze gewend bent. Wat anders is aan dit soort creditcards, is dat u uw saldo met crypto af kunt betalen. Wanneer u een aankoop met de kaart doet, betaalt de kaartuitgever namens u de betaling door uw crypto valuta om te zetten naar de lokale fiat-valuta. Dit bedrag moet u aan het eind van de maand terugbetalen, net als bij normale creditcards. Met sommige crypto creditcards kunt u wel aankopen betalen met uw crypto valuta.

Een fijne bijkomstigheid is dat wanneer u een aankoop doet, u vaak beloningen krijgt in de vorm van crypto valuta. Dit gebeurt aan de hand van een vast percentage. Zo krijgt u bijvoorbeeld 1,5% terug op de waarde van uw aankoop. Dit bedrag wordt dan omgezet naar cryptocurrency.

Hoe kunt u een crypto card te gebruiken?

Om uw crypto creditcard te kunnen gebruiken, moet u deze koppelen aan een portemonnee. Soms vraagt het platform waarbij u uw Bitcoin card heeft om een speciale portemonnee te maken. Hierin moet u uw activa overboeken om de kaart te kunnen gebruiken. Bij andere platformen kunt u uw eigen portemonnee gebruiken. Zodra uw crypto’s aan de kaart zijn gekoppeld, kunt u ze gebruiken om mee te betalen.

Net als bij normale creditcards, variëren de verschillende soorten crypto creditcards in maximale opnamelimieten, cashbacks, maximale betalingen, speciale extra’s voor leden enzovoorts. Gezien het feit dat de kaarten worden uitgegeven door Visa en Mastercards gelden vrijwel dezelfde voorschriften en beperkingen. Het is dus goed om verschillende crypto creditcards te vergelijken en de juiste variant te kiezen voor uw bestedingspatroon.

Naast crypto credit cards zijn er ook crypto debit cards. Net als bij traditionele creditcards en betaalpassen hebben deze twee soorten kaarten een andere betaalmethode.

Met een crypto creditcard leent u geld van de uitgever van de creditcard. U kunt aankopen doen, welke de uitgever vooraf betaalt en u later weer terugbetaalt. Dit kan rentekosten met zich meebrengen, tenzij u het volledige saldo van uw kaart voor de vervaldatum terugbetaalt.

Wanneer u een crypto-creditcard gebruikt, leent u geld van de creditcarduitgever.

Een crypto debit card werkt ongeveer hetzelfde als een betaalpas. Hier geeft u uw eigen geld uit. Dit kan op twee manieren. Een manier is om de cryptocurrency betaalpas te koppelen aan het platform van de uitgever. Op deze manier worden de transacties afgetrokken van uw cryptocurrency saldo. Een andere manier is een prepaid betaalpas, welke u met geld kunt laden. Dit kan in crypto vorm of met fiat-valuta (traditionele valuta).

Natuurlijk zijn er zowel voor als nadelen verbonden aan het nemen van een crypto creditcard. Hieronder hebben we de belangrijkste voor u op een rij gezet om te helpen in de keuze voor de juiste Bitcoin card.

Voordelen

  • ✅ Cashback op al uw uitgaven
  • ✅ U kunt risicovrij starten met crypto via uw normale uitgaven
  • ✅ U kunt risicovrij uw cryptovaluta portefeuille uitbreiden via uw normale uitgaven
  • ✅ De crypto-beloningen die u krijgt kunnen aanzienlijk in waarde stijgen
  • ✅ Er zitten vaak geen jaarlijkse kosten verbonden aan den crypto creditcard

 

Nadelen

  • - De selectie van crypto creditcards is vrij beperkt dus u heeft niet zo veel keuze als bij normale creditcards
  • - Cryptocurrency is erg volatiel. Uw tegoed kan in waarde stijgen, maar kan ook in waarde dalen

Met uw crypto creditcard kunt u cryptocurrency verdienen met elke aankoop die u doet in de vorm van een cashback beloning. De grootte van de beloning is afhankelijk van de kaartaanbieder die u gebruikt en het kaartniveau dat u bij de aanbieder heeft. Hoe hoger het kaartniveau, hoe groter de cashback waarde. Zo variëren de cashback waarden vaak tussen 1% en 8% van uw transacties.

Daarnaast zijn er ook creditcard aanbieders die u beloningen geven in een andere vorm, zoals toegang tot de luchthavenlounge, Expedia-kortingen, Netflix & Spotify-abonnementen enzovoorts. Bekijk dus goed van welke beloningen u het meest kunt profiteren.

Of een crypto credit card bij u past, is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Als de bijbehorende cashback van de kaart met uw bestedingspatroon loont, kan het zeker interessant zijn om een crypto creditcard aan te vragen. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in beleggen in cryptocurrency, is het verdienen van crypto-beloningen een fijne bijkomstigheid.

Om de juiste keuze te maken in of een crypto creditcard wat voor u is en welke van de vele opties dan het best bij u past, kunt u uzelf enkele vragen stellen. Zoals:

1. Wat voor beloning(en) krijg ik met de Bitcoin card?
2. Hoe hoog is het percentage cashback?
3. Is er een jaarlijkse vergoeding?
4. Zijn er nog andere vergoedingen?
5. Zijn er nog andere voordelen of extra's bij de kaart?
6. Kan ik een betere waarde krijgen met een andere kaart?

Denk er ook over na dat u met geld-terug-beloningen van een normale creditcard ook cryptocurrencies kunt kopen. Het is dus van belang om over de breedte voor- en nadelen te bekijken van verschillende soorten creditcards om de juiste keuze te kunnen maken.

Als u eenmaal heeft besloten dat u voor een crypto creditcard wilt gaan, moet u nog de juiste kaart kiezen. In het keuzeproces dient u met een aantal andere dingen rekening te houden dan wanneer u op zoek bent naar een normale creditcard. We hebben die criteria hieronder voor u op een rij gezet.

Kaartaanbieder

De meeste crypto creditcards worden uitgegeven door de platforms waarmee u crypto currency kunt kopen en verkopen. Meestal zijn de kaarten ook alleen beschikbaar voor gebruikers van dat platform. Als u al een account heeft voor een cryptocurrency platform kunt u kijken of ze hun eigen creditcard aanbieden. Dit is dan de snelste, makkelijkste route gezien het feit dat u daar al klant bent.

Beschikbare soorten cryptovaluta

Elke cryto creditcard biedt beloningen in verschillende soorten cryptocurrencies. Sommige kaarten bieden je een aantal opties, maar deze variëren flink.  Als u flexibel bent over welke cryptocurrency u ontvangt, maakt het niet uit welke bitcoin card u kiest. Wanneer u echter een specifieke cryptocurrency als beloning wilt, dient u op zoek te gaan naar een creditcard die dit aanbiedt.

Beloningspercentage

De hoeveelheid die u met een crypto creditcard verdient bij aankopen, is het beloningspercentage. Bij sommige kaarten is dit een vast tarief voor alle aankoopcategorieën. Anderen bieden hogere tarieven in bonuscategorieën. Wat de situatie ook is, het is belangrijk op een crypto credit card te kiezen met een zo hoog mogelijk beloningspercentage voor uw uitgavenpatroon. Flatrate kaarten werken over het algemeen goed voor iedereen, maar wanneer u veel geld uitgeeft in bepaalde bonuscategorieën, kunt u  wellicht meer profiteren van een bonuscategoriekaart.

Bijkomende kosten

Er zijn verschillende kosten waarmee u te maken kunt krijgen bij de aanschaf van een crypto creditcard. Deze kunnen een groot verschil maken in welke creditcard de beste waarde voor u heeft. De meest voorkomende kosten zijn de jaarlijkse vergoeding, de buitenlandse transactiekosten en de verkoopkosten voor cryptovaluta.

De jaarlijkse vergoeding is een bedrag dat u jaarlijks moet betalen. Gelukkig hebben de meeste cryptokaarten geen jaarlijkse vergoeding.

De buitenlandse transactiekosten worden in rekening gebracht wanneer u transacties doet in vreemde valuta welke door buitenlandse banken moeten worden verwerkt. Wanneer u vaak reist, is het aan te raden om een kaart te zoeken zonder buitenlandse transactiekosten.

De verkoopkosten voor cryptovaluta worden door sommige kaartaanbieders in rekening gebracht wanneer u uw crypto-beloningen verkoopt. Dit percentage loopt vaak niet erg hoog op, maar idealiter vindt u een kaart zonder dit soort kosten.

Cryptocurrencies worden met de dag populairder. Veel mensen geloven zelfs dat het niet heel lang meer duurt voordat het een algemeen geaccepteerd betaalmiddel wordt. Of u ook zo zeker bent van de toekomst van crypto bepaalt of een crypto creditcard wat voor u is. Zowel voor mensen die al enthousiast zijn over crypto als voor nieuwelingen, kan zo’n kaart een goede manier zijn om uw digitale vermogen te laten groeien. Gezien het relatief lage risico van de crypto-beloningen zijn deze bitcoin cards erg aantrekkelijk voor iedereen die in de crypto wereld wilt stappen.

Onze partners

Direct een crypto card aanvragen?

Vergelijk hier de beste crypto en bitcoin creditcards.