Ga naar de inhoud

Top 10 Beste Creditcards

De 10 beste creditcards van 2023 in één overzicht!

★★★★★  9.4/10

Beste creditcard 2022, beste creditcard Nederland, beste credit card

Prijs per jaar€36,50

Limiet €5.000

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.1/10

Beste creditcard 2022, beste creditcard Nederland, beste credit card

Prijs per jaar€26

Limiet €5.000

Verzekering 180 dgn

★★★★★  9.1/10

Beste creditcard 2022, beste creditcard Nederland, beste credit card

Prijs per jaar €75,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 90dgn

★★★★★  8.3/10

Prijs per jaar€16,00

Limiet €2.500

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.3/10

Prijs per jaar €37,50

Limiet €5.000

Verzekering 365dgn

★★★★★  9.3/10

Prijs per jaar €55,00

Limiet €5.000

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

Verzekering n.v.t.

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar €66,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 90dgn

★★★★★  9.4/10

Eenmalig€65,00

Limiet Prepaid

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

Verzekering 90 dgn

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar€0

Limiet Prepaid

Verzekering n.v.t.

Top 10 Beste Creditcards 2023

De creditcards in het bovenstaande overzicht worden dagelijks het meest aangevraagd op Topcreditcards. Ook scoren ze uitstekend in onze beoordeling. Wil je snel een goede creditcard aanvragen? Kies dan één van de 10 beste creditcards.

Wat is de beste creditcard?

Creditcards worden steeds populairder. Hoewel u in Nederland bijna overal met een pinpas kunt betalen, kan ook hier een creditcard erg handig zijn. Hoe bepaalt u welke creditcard de juiste is? En wat is nu de beste creditcard van 2023? Op deze pagina geven we u antwoord op die vragen

Om te beginnen, willen we wel stellen dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag ‘wat is de beste creditcard?’. Er is niet een beste creditcard. Welke creditcard voor u het best is, is erg persoonlijk en van vele factoren afhankelijk. Wat voor u de ideale creditcard is, kan voor uw buurman totaal niet passend zijn.

Het vinden van de beste creditcard lukt dus pas wanneer u weet wat belangrijke aspecten aan zo’n kaart zijn voor u, wat uw financiële situatie is en waar u de creditcard voor gaat gebruiken. Op deze pagina geven we u daarom een overzicht van de ‘beste creditcards van 2023’, ofwel de meest gekozen creditcards van het jaar. Wanneer u deze met elkaar vergelijkt en tegen uw wensen en omstandigheden afweegt, vindt u een creditcard die bij u past.

Welke creditcard wordt het meest geaccepteerd?

Een belangrijk aspect in het vinden van de beste creditcard is het gebruiksgemak. Een kaart die overal wordt geaccepteerd, werkt natuurlijk het gemakkelijkst. Toch hoeft dit niet altijd de beste keuze voor u te zijn. Wanneer u de kaart alleen op reis gebruikt bijvoorbeeld, is het met name van belang dat u de kaart in het desbetreffende land kunt gebruiken. Waar een creditcard wordt geaccepteerd, is afhankelijk van de aanbieder.

Visa

Zo wordt Visa wereldwijd net wat vaker aanvaard dan Mastercard, hoewel dat verschil best klein is. Dit verschil zit hem met name in het feit dat Visa als creditcardnetwerk eerder startte dan concurrent Mastercard. Hierdoor lopen ze wat voor in de acceptatie. Daarom kunt u vrijwel overal, zowel online als in fysieke winkels en bedrijven de Visa kaart gebruiken. Met name in gebieden waar weinig toeristen zijn en in landen met een minder goed ontwikkelde financiële dienstverlening kunt u dit verschil merken. Als u naar dat soort gebieden reist is Visa dus de beste creditcardkeuze voor u.

Mastercard

Mastercard wordt vaak uitgegeven door banken. Hierdoor kunt u gemakkelijk via uw eigen bank een creditcard aanvragen. Deze creditcard is dan gebonden aan uw bestaande rekening. Ook Mastercard wordt vrijwel overal geaccepteerd. Zeker in Nederland.

American Express

American Express daarentegen is een card die niet altijd wordt aanvaard. Met name in Nederland is de kaart niet overal te gebruiken. Zo kunt u in veel (web)winkels niet betalen met uw American Express-creditcard. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen.

Beoordeling

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste creditcards van 2023. Deze creditcards zijn onafhankelijk beoordeeld op populariteit, kosten, prijs, relevantie en bruikbaarheid in het binnen en buitenland. We raden u aan om uit dit overzicht een aantal kaarten te kiezen die het best bij uw wensen en financiële situatie past en deze met elkaar te vergelijken om de beste creditcard voor uw situatie te kiezen.

Direct een van de beste creditcards aanvragen?

Heeft u antwoord gevonden op uw persoonlijke vraag ‘wat is de beste creditcard?’ en wilt u direct een van de beste creditcards van 2023 aanvragen? Klik dan op de betreffende creditcard om een handig stappenplan te vinden hoe u de creditcard aan kunt vragen.

Onze partners

Visa Creditcard Logo
Mastercard creditcard logo
American Express creditcard logo, amex
ics creditcard logo
Openbank creditcard logo

Direct de beste creditcard aanvragen?

Binnen 2 minuten de beste creditcard van Nederland aanvragen