Ga naar de inhoud

American Express Creditcard - AMEX

Top 10 American Express creditcards vergelijken en aanvragen.

★★★★★  9.1/10

American Express aanvragen, amex creditcard aanvragen, amex kaarten

Prijs per jaar €66,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 90dgn

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar €75,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 90dgn

★★★★★  9.3/10

Prijs per jaar €170,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.6/10

Prijs per jaar €198,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 180dgn

★★★★★  9.6/10

Prijs per jaar €600,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 240dgn

★★★★★  9.8/10

Prijs per jaar €780,00

Limiet Persoonlijk

Verzekering 240dgn

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar €85,00

Limiet Geen Limiet

Verzekering Geen

★★★★★  9.1/10

Prijs per jaar €225,00

Limiet Geen Limiet

Verzekering 180dgn

American Express aanvragen

American Express creditcard aanvragen? Op deze pagina staan de meest gekozen AMEX creditcards van Nederland. 

American Express aanvragen

De American Express creditcard is wereldwijd een van de vaakst voorkomende creditcards. Vele miljoenen mensen gebruiken de kaart dagelijks voor het uitvoeren van betalingen. Allereerst wordt de AMEX creditcard vaak gebruikt tijdens het reizen, bijvoorbeeld voor hotels boeken, auto’s huren en betalingen in restaurants en dergelijke. Maar de kaart wordt ook veel gebruikt bij alledaagse (online) aankopen in binnen- en buitenland. Het feit dat deze kaart op zoveel plekken ter wereld wordt geaccepteerd maakt hem erg populair. Er zijn verschillende varianten van deze creditcard en je vraagt ‘m snel en makkelijk aan. Lees snel verder om erachter te komen welke kaart het meest geschikt is voor jouw betalingsverkeer!

Over American Express

De eerste American Express creditcard, vaak ook afgekort als AMEX creditcard, bestaat sinds 1966. In Amerika is deze creditcard verantwoordelijk voor bijna een kwart van al het betalingsverkeer. Dat maakt ‘m naast Visa de meest gebruikte kaart ter wereld. 

Wereldwijd zijn er van AMEX meer dan 120 miljoen kaarten in gebruik. Het grootste deel hiervan bevindt zich in de Verenigde Staten, maar de AmEx creditcard is in alle uithoeken van de wereld een gangbare creditcard.

Wat zijn de eisen om een AMEX creditcard aan te vragen?

Ga je een American Express aanvragen? Dan is het belangrijk om te weten dat er een aantal eisen bestaan waar je aan moet voldoen. Maak je geen zorgen, dit zijn niet al te strenge voorwaarden en de kans is dan ook groot dat een American Express aanvragen voor jou geen probleem is. 

Allereerst mag je geen hoge lopende schulden hebben. Je moet daarnaast aangesloten zijn bij een Nederlandse bank en vanzelfsprekend dien je 18 jaar of ouder te zijn. Voor sommige kaarten is een minimum salaris vereist, maar dit is niet altijd het geval.

Waarom American Express aanvragen?

Zoals je kon lezen heeft een American Express aanvragen best wat voordelen. Maar wat zijn ze precies? En zijn er alleen voordelen of zitten er ook nadelen aan de American Express creditcard? Hieronder hebben we ze allemaal verzameld:

Voordelen

  • Je bent aangesloten bij één van ’s werelds grootste financiële dienstverleners
  • De kaart is wereldwijd een zeer gangbaar betaalmiddel, zeker in de Verenigde Staten
  • Met een AMEX creditcard spaar je punten die je daarna kunt inwisselen voor leuke cadeau’s en kortingen
  • De kosten voor het gebruik van de kaart zijn vaak laag
  • Ook online is de kaart een vaak geaccepteerd betaalmiddel en geniet je van uitstekende kopersbescherming

Nadelen

  • De AMEX creditcard wordt nog wel iets minder geaccepteerd dan bijvoorbeeld de Visa of Mastercard

Hoe kunt u een American Express aanvragen?

Een American Express aanvragen gaat heel gemakkelijk. Ten eerste moet je zoals gezegd aan een aantal eisen voldoen. Daarnaast is het verstandig om een kaart te zoeken die goed bij je past. De optimale kaart verschilt per persoon en is afhankelijk van onder andere je inkomen en betalingsverkeer. 

De verschillende soorten kaarten vind je in het overzicht hierboven. Klik de kaart die je voorkeur heeft aan en voltooi je aanvraag op de website van de kaartverstrekker. Zo simpel is het! Je wisselt je persoonlijke gegevens daarnaast alleen uit met de kaartverstrekker zelf, en met niemand anders.

Wat kost een American Express creditcard?

Een vooroordeel dat soms nog bestaat over creditcards is dat ze in gebruik erg duur zijn. Dat is een misverstand! In verreweg de meeste gevallen zullen de kosten, bij normaal van de creditcard, laag uitpakken. 

Allereerst zijn er de jaarlijkse kosten voor het gebruik van de kaart. Deze verschillen per aanbieder. Verder zijn er bepaalde specifieke transacties waar kosten voor kunnen worden gerekend. 

Voorbeelden hiervan zijn contant geld pinnen of geld omzetten naar een andere valuta. Voor de precieze kosten per type AMEX kaart kijk je in het overzicht bovenaan deze pagina!

Hoeveel kunt u uitgeven?

De AMEX creditcard heeft geen vast bedrag als betalingslimiet. Het kan in sommige gevallen wel zo zijn dat je op bij een American Express aanvragen een limiet krijgt ingesteld door de kaartverstrekker. Vaak gebeurt dit op basis van je inkomen en de duur van je lidmaatschap. Als je situatie verandert dan beweegt deze limiet mee. 

In de meeste gevallen zal je bij voldoende inkomen echter geen betalingslimiet op je creditcard hebben. Als je zelf aanpassingen wilt doorvoeren kan je bovendien altijd contact opnemen met je kaartverstrekker.

Hoe veilig is een American Express?

De American Express creditcard heeft veiligheid voor de gebruiker zeer hoog in het vaandel staan. Als je de kaart in een fysieke winkel gebruikt, betaal je net als bij een pinpas met een pincode. Online is bij betalingen het kaartnummer vereist in combinatie met een extra code. Deze staan allebei op de kaart zelf. Bij diefstal of fraude staat de helpdesk altijd voor je klaar. Het is wel zeer belangrijk dat je bij diefstal van je creditcard direct contact opneemt met je kaartverstrekker!

Onze partners

Credit card aanvragen, kredietkaart aanvragen
Credit card aanvragen, kredietkaart aanvragen
Creditcard aanvragen, krediet kaart aanvragen
Creditcard aanvragen, krediet kaart aanvragen
Credit cards aanvragen, kredietkaart aanvragen
aanvragen creditcard
spoed creditcard aanvragen
gratis creditcard aanvragen
aanvragen creditcard
kredietkaart aanvragen ING
credit card aanvragen Bunq
ANWB credit cards aanvragen
Revolut debit kaart aanvragen

American Express aanvragen?

Binnen 2 minuten een American Express creditcard aanvragen